2019. november 14., csütörtök

Samantha Young - India Place


Samantha Young – India Place

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634576846
Oldalszám: 344 oldal
Fordító: Molnár Edit

Fülszöveg:
Hogyan ​borítsunk fátylat a múltra és tanuljunk meg bízni a jövőben…
Hannah Nichols azóta nem látta Marco D’Alessandrót, hogy a srác öt hosszú évvel ezelőtt összetörte a szívét. A rosszfiú volt Hannah első és egyetlen szerelme… az ágyban is. Mindössze egyetlen szenvedélyes éjszakát töltöttek együtt, aztán Marco eltűnt – Skóciából és Hannah életéből is. A következmények súlya alatt összeroppant Hannah azóta sem tudta kiheverni a dolgot.
Marco – aki valójában nem is olyan elvetemült – iszonyúan megbánta, hogy faképnél hagyta Hannah-t. Így amikor a sors szeszélye folytán újra összefut a lánnyal, többé már nem akarja elengedni. Örökké a nyomában van, hogy minden lehetséges módon bebizonyítsa, ők ketten nem élhetnek egymás nélkül…
Ám amikor Marco már kezdi azt hinni, hogy van esély a közös jövőre, Hannah olyan felfedezést tesz, ami a felszínre hoz egy fájdalmas titkot. Egy titkot, ami még azelőtt elszakíthatja őket egymástól, hogy egyáltalán újrakezdhetnék a kapcsolatukat…
A világszerte kirobbanóan sikeres Dublin Street, London Road és Jamaica Lane sorozat új története.
Tudd meg, mire lehet esély!


Saját véleményem:

Samantha Young Dublin street sorozata kötetről kötetre lenyűgöz. Nem kell világmegváltó gondolatokra számítania az olvasónak, csupán csak hagyni, hogy sodorja magával az ár és kikapcsolhassák a regények pár nap erejéig. Nem csalódtam most sem, Samantha hozta a tőle elvárt színvonalat, mind történet, mind szereplők, mind felépítettség szempontjából. De nézzük, miről is, kikről is szólt az India Place.

Hannah-val és Marco-val már találkozhattunk a Jamaica Lane-ben, most pedig ők lettek a főszereplőink is. Megtudhattuk, hogy a lány tini korától kezdve mély érzéseket táplál a fiú iránt, ám itt egy rövid felvezetés és háttérinformáció adás után az is kiderült, hogy 17 éves korukban végre engedtek a kísértésnek és egy érzelmektől túlfűtött estén megtörtént az, amire mindketten régóta vágytak. Viszont Hannah számára az este kimenetele csalódást okozott, hiszen a fiú magára hagyta, elrepült Amerikába és vissza se nézett. Így tehát az írónő Hannah 22 éves korában vette fel a fonalat, amikor is egy közös barátjuk esküvőjén, 5 év elteltével a fiatalok váratlanul ismét egymásba botlottak.

Az alapszituáció tehát adott: egy dühös, sértett nő, aki nem felejtette a múltat és egy elszánt férfi, aki bármit képes megtenni azért, hogy megbocsájtást nyerjen és újrakezdhessék a kapcsolatukat. Nem is kérdés, hogy egy remek, második esélyes románcra számíthattunk... amit tulajdonképpen meg is kaptunk, csak volt benne pár csavar, ami igazán felborzolta a kedélyeket közben. Mindenesetre, az "első szerelem, második nekifutásra" ötlet tagadhatatlanul új színt hozott a sorozatba.

Marco (az esetek nagy többségében) csendes, ám nem kevésbé balhés típus volt kamasz korában, hála a "remek" családi körülményeinek. Ezzel ellentétben egy ambiciózus, karizmatikus, egyenes férfivá vált és nekem ez a felnőtt oldala sokkal inkább szimpatikus volt, mint a világ ellen lázadó gyerek képe. Ám Hannah, aki a sorozat többi női főszereplőjéhez hasonlóan, kedves, megértő, türelmes személyiség, már a rebellis Marco-val is megtalálta a közös hangot, a férfi énjéről nem is beszélve.
Főhősnőnk kitartását és elhatározását csodálom, mert ugyan beadta a derekát egy idő után Marco-nak és megajándékozta egy újabb eséllyel kettejüket, de valóban megdolgoztatta azért az esélyért a férfit. Ezután kiegyensúlyozott pár hónap következett, tele szerelemmel, boldogsággal, kapcsolati fejlődéssel, amikor beütött a ménkű, duplán!

A mű végén két olyan nem várt csavart vetett be az írónő, amire nem lehetett felkészülni. Ugyan az egyikről volt egy kis sejtésem, de biztosan nem tudtam volna állítani, mindaddig, amíg valóban le nem írta Samantha. Ami Hannah-val történt Marco távolléte során, az minden fiatal lány számára megrázó lenne, így nem is csoda, hogy az utána való depresszióból a kilábalás hosszú és rögös út volt számára. Rendkívül elszomorított e rész olvasása, többször a sírás határára sodródtam.

Ám a lezárás, mint mindig, most is happy-enddel végződött, ahol is minden problémára található volt megoldás, hogy aztán a történet párja szó szerint boldogan élhessen, míg meg nem hal.
Habkönnyű, olykor vicces, remek második esélyes románc született az írónő tollából, amin lehetett olvadozni, nevetni, sírni.

Pontszám: 10/9
Kedvenc szereplő: Hannah, Marco, Cole (utóbbinak nagyon várom a saját kötetét)
Kedvenc jelenet: Hannah és Marco közös pillanatai
Negatívum: Hannah makacssága az utolsó 100 oldalon
Borító: 5/2
Sorozat: Dublin street, de akár önállóan is olvasható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése